Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de pui cu ardei și ceapă

Ingrediente:

un kg pulpe superioare

un kg ceapă

1/2 kg ardei capia

1/2 kg roșii

o legătură pătrunjel

sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare:

Spălăm pulpele, le crestăm, și le prăjim în  ulei. Le scoatem și le lăsăm deoparte.

Tăiem ceapa fideluță și ardeii cubulețe și îi punem în tigaie peste ulei. Dacă este cazul mai adăugați puțin ulei. Lăsăm până se înmoaie ceapa și ardeii.

Completăm cu apă și fiebem la foc mic până când ceapa și ardeiul sunt bine fierte. Adăugăm roșiile decojite și date pe răzătoare, sau tăiate cubulețe mici. Dacă nu aveți roșii proaspete puteți folosi roșii cuburi la conservă.

Asezonăm cu sare, piper și boia de ardei.

Adăugăm carnea și lăsăm pe foc până scade sosul. Punem pătrunjel verde tocat mărunt. Servim cu mămăliguță caldă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.