Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniţă de linte

Ingrediente:

o cană de linte roşie

două cepe

2 morcovi

jumătate ţelină

1,5 cană apă

o lingură pastă roşii

o lingură pastă gogoşari

o linguriţă chimen

3 linguri ulei

sare

piper

pătrunjel

Mod de preparare:

Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei până devine transparentă apoi se adaugă morcovii şi ţelina cubuleţe. Se mai lasă pe foc până se înmoaie legumele apoi se adaugă lintea, apa şi chimenul.

Se lasă la fiert 20-25 minute după care se pune şi pasta de gogoşari şi cea de roşii.

Se potriveşte de sare şi piper iar la final se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.