Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniţă de ficăţei de pui cu ciuperci

Ingrediente:

300 gr. ficăţei de pui

250 gr. ciuperci champignon

o ceapă mare

4-5 căţei de usturoi

două linguri cu bulion

2-3 linguri de ulei

Sare, piper

pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăţă ficăţeii de pieliţă, se spală bine şi se scurg bine de apă. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Ceapa se taie mărunt.

Într-o tigaie se pune uleiul şi când s-a încins bine, se pun ficăţeii, se prăjesc bine până sunt rumeniţi, se adaugă ceapa, iar când a devenit lucioasă se adaugă ciupercile, se amestecă şi se lasă puţin până se înmoaie în propria apă.

Se adaugă bulionul amestecat cu apa, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade tot sosul. În ultimele 10 minute se adaugă usturoiul pisat. La final se pune pătrunjel tocat verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.