Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniţă de cartofi cu conopidă

Ingrediente:

un kg de cartofi

un conopidă mică

două cepe

2 morcovi

6 căţei de usturoi

o lingură pastă de ardei dulce

jumătate roşii cuburi cu suc din conservă

sare, piper

jumătate legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele şi se toacă mărunt.

Se pun într-o cratiţă câteva linguri de ulei cu puţină apă şi se pun legumele tocate. Se dă la foc mic pentru câteva minute. Se adaugă şi pasta de ardei dulce.

Se curăţă şi se spală cartofii şi conopida. Cartofii se taie cuburi, iar conopida se rupe bucheţele şi se adaugă în oala peste care se pune apă cât cuprinde.

Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert. Se adaugă roşiile din conservă, sare şi piper după gust şi se mai lasă încă 10 minute. Când tocaniţă este gata se închide focul, se pune pătrunjelul tocat mărunt şi se acoperă cu capacul.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.