Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de cartofi

Ingrediente:

un kg. cartofi

2 cepe

un ardei gras roșu

o cutie de 400 gr. cu pulpă de roșii

o linguriță vegeta

3 linguri ulei

mărar

Mod de preparare:

Cartofii se taie cuburi. Ceapa se taie mărunt, iar ardeiul se taie cubulețe mici. Se pune o cratiță pe foc, se pune uleiul și apoi ceapa, ardeiul și lingurița de vegeta, se amestecă bine și se lasă la călit până ce ceapa devine sticloasă și ardeiul se înmoaie. Se adaugă cartofii și apa cât să-i acopere de 3 degete, se lasă să fiarbă la foc domol până se pătrund cartofii. Când cartofii s-au fiert se adaugă pulpa de roșii și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute. Se stinge focul și se adaugă mărarul tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.