Ingrediente:
6 ardei copți
două cepe
4 roșii
5 linguri ulei
3 căței de usturoi
o lingură bulion
100 ml. suc de roșii
100 gr. orez
o legătură pătrunjel verde
sare
Mod de preparare:
Se opăresc roșiile, se curăță de pieliță și se taie mărunt. Separat, se pune orezul la fiert într-o oală cu un praf de sare. După ce s-a fiert, nu se scurge de apă, se lasă în apa în care a fiert, până aproape de final, cu o farfurie deasupra. Se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit aurie se adaugă puțină apă, ardeii tăiați cuburi, sucul de roșii și bulionul. Se înabușă vreme de 10 minute. Apoi se adaugă orezul, roșiile, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust. Se mai lasă pe foc câteva minute. Se poate servi atât caldă cât și rece.