Ingrediente:
pentru aluat:
50 gr unt
50 gr zahăr pudră
125 gr făină
3 linguri apă
un ou mic
pentru umplutură:
jumătate kg prune
două linguri zahăr brun
câțiva fulgi de migdale
un praf scorțișoară
pentru uns:
un gălbenuș
două linguri apă
Mod de preparare:
Se scot sâmburii din prune, peste prune se pune zahărul brun și scorțișoara și se călesc până încep să se înmoaie și își lasă siropul. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească.
Frecăm untul cu zahărul pudră, încorporăm oul, apoi adăugăm apa și făina. Omogenizăm și dăm la rece pentru cel puțin 30 minute. Frământăm aluatul pe masa înfăinată și întindem o foaie subțire. Punem foaia în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și punem umplutura în mijloc lăsând liberă pe marigini o fâșie cât o palmă.
Adunăm marginile în interior porțiune cu porțiune. Presărăm fulgii de migdale peste umplutura de prune.
Ungem tarta cu gălbenuș bătut cu apă.
Dăm la cuptor aproximativ 30 minute, cât să se rumenească ușor.
sursa: bucataras.ro