Ziarul electronic al arădenilor

Tartă rustică cu prune

Ingrediente:

pentru aluat:

50 gr unt

50 gr zahăr pudră

125 gr făină

3 linguri apă

un ou mic

pentru umplutură:

jumătate kg prune

două linguri zahăr brun

câțiva fulgi de migdale

un praf scorțișoară

pentru uns:

un gălbenuș

două linguri apă

Mod de preparare:

Se scot sâmburii din prune, peste prune se pune zahărul brun și scorțișoara și se călesc până încep să se înmoaie și își lasă siropul. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească.

Frecăm untul cu zahărul pudră, încorporăm oul, apoi adăugăm apa și făina. Omogenizăm și dăm la rece pentru cel puțin 30 minute. Frământăm aluatul pe masa înfăinată și întindem o foaie subțire. Punem foaia în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și punem umplutura în mijloc lăsând liberă pe marigini o fâșie cât o palmă.

Adunăm marginile în interior porțiune cu porțiune. Presărăm fulgii de migdale peste umplutura de prune.

Ungem tarta cu gălbenuș bătut cu apă.

Dăm la cuptor aproximativ 30 minute, cât să se rumenească ușor.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.