Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu spanac şi soia

Ingrediente:

400 gr. aluat foietaj

180 gr. spanac

3 legături de ceapă verde

un morcov

100 gr. soia granule

o linguriţă condiment granule legume

piper

sare

Mod de preparare:

Aluatul se lasă să se dezgheţe. Spanacul se opăreşte, morcovul se rade pe răzătoarea mică şi ceapa se taie mărunt. Într-o cratiţă se pune soia, o linguriţă de granule de legume şi se pune apa fierbinte cât să acopere de două degete soia. Ceapa, morcovul cu puţină sare se călesc într-o cratiţă, se adaugă spanacul, apoi se adaugă soia scursă de apă şi se lasă pe foc 20 minute la foc mic, să scadă zeama.

Se ia o formă de tartă de silicon cu diametrul de 22 cm. Se întinde foaia de aluat apoi se decupează cu o farfurie mai mare, o formă rotundă.

Se unge forma cu ulei de măsline, se aşează aluatul şi pe pereţii formei, se toarnă umplutura şi apoi se formează o spiraţă cu fâşii din aluat.

Se dă forma la cuptorul preîncălzit, până începe să crească aluatul şi devine rumen.

Se poate servi atât caldă cât şi rece.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.