Ingrediente:
400 gr. aluat foietaj
180 gr. spanac
3 legături de ceapă verde
un morcov
100 gr. soia granule
o linguriţă condiment granule legume
piper
sare
Mod de preparare:
Aluatul se lasă să se dezgheţe. Spanacul se opăreşte, morcovul se rade pe răzătoarea mică şi ceapa se taie mărunt. Într-o cratiţă se pune soia, o linguriţă de granule de legume şi se pune apa fierbinte cât să acopere de două degete soia. Ceapa, morcovul cu puţină sare se călesc într-o cratiţă, se adaugă spanacul, apoi se adaugă soia scursă de apă şi se lasă pe foc 20 minute la foc mic, să scadă zeama.
Se ia o formă de tartă de silicon cu diametrul de 22 cm. Se întinde foaia de aluat apoi se decupează cu o farfurie mai mare, o formă rotundă.
Se unge forma cu ulei de măsline, se aşează aluatul şi pe pereţii formei, se toarnă umplutura şi apoi se formează o spiraţă cu fâşii din aluat.
Se dă forma la cuptorul preîncălzit, până începe să crească aluatul şi devine rumen.
Se poate servi atât caldă cât şi rece.
sursa: bucataras.ro