Ziarul electronic al arădenilor

Supă de roșii cu legume

Ingrediente:

un morcov

o tijă praz

2 dovlecei mai tineri

o conservă roșii

o lingură pastă de ardei

o lingură pastă de tomate

sare

piper măcinat

2-3 linguri orez

o lingura ulei de măsline cu aromă de busuioc

Mod de preparare:

Morcovul și prazul se taie rondele subțiri, iar dovlecelul cubulețe. În uleiul de măsline se pun la călit morcovul și prazul. Se lasă să se înmoaie puțin apoi se sting cu puțină apă (cât să depășească cu 1-2 degete legumele).

Când zeama a început să fiarbă se adaugă dovleceii, conserva de roșii mixată, pasta de ardei și pasta de tomate. Se fierbem 10 minute, apoi se adaugă orezul, sarea și piperul după gust. Se fierbe încă 10 minute sau până legumele se înmoaie și orezul s-a umflat suficient.

Dacă este nevoie se mai adaugă puțină apă fierbinte pentru a obține consistența potrivită unei supe groase.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.