Ingrediente:
300 gr. fasole albă fiartă
o ceapă
usturoi (după gust)
2-3 roşii bine sau o conservă de roşii cuburi
un fir de praz
300 gr. fasole verde
o lingură orez prefiert
sare, piper
rozmarin, busuioc verde
pâine
4 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Ceapa se toacă fin. Usturoiul se curăţă, jumătate se pune deoparte, iar jumătate se toacă fin. Se pun la călit în două linguri de ulei de măsline ceapa, apoi usturoiul. Când ceapa devine translucidă se adaugă fasolea uscată, cu zeama în care a fiert, fasolea verde, prazul tăiat rondele. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se adaugă orezul şi roşiile cubuleţe. Se potriveşte de sare, se adaugă piperul măcinat şi rozmarinul. Se mai lasă să fiarbă 5 minute şi se ia de pe foc. Jumătatea de usturoi rămasă se mixează împreună cu frunzele de busuioc şi cele două linguri de ulei de măsline rămase. Se adaugă 1-2 linguriţe de pastă în supa, iar restul se pune deoparte. Se pun feliile de pâine într-o tavă la cuptor şi se coc câteva minute să se usuce. Se ung feliile cu pasta de busuioc şi se servesc cu supă.
sursa: bucataras.ro