Ingrediente:
500 gr. ciolan afumat dezosat
500 gr. spanac verde
50 ml. ulei
o salată verde
o ceapă
un morcov
un ardei roşu
două fire usturoi verde
sare, piper
zeama de la o lămâie
un pahar cu smântână
găluşte: 4 ouă, sare, unt cât o nucă, făină albă
Mod de preparare:
Se călesc uşor ceapa tocată, morcovul şi ardeiul cuburi, usturoiul tocat în ulei. Se adugă la prăjire ciolanul dezosat tăiat cuburi. Se fierb împreună cu 2 litri de apă timp de 10 minute.
Se bat ouăle, sarea şi untul moale. Se adaugă făina albă până când se obţine o pastă de consitenţa unei smântâni mai groase. Se fierb în supa fierbinte găluştele din făină şi ou.
Spanacul şi salata spălate şi tăiate fâşii se pun în supă la sfârşit.
Se drege supa cu smântâna şi se acreşte cu zeama de lămâie.
sursa: bucataras.ro