Ziarul electronic al arădenilor

Supă cu spanac cu salată verde

Ingrediente:

500 gr. ciolan afumat dezosat

500 gr. spanac verde

50 ml. ulei

o salată verde

o ceapă

un morcov

un ardei roşu

două fire usturoi verde

sare, piper

zeama de la o lămâie

un pahar cu smântână

găluşte: 4 ouă, sare, unt cât o nucă, făină albă

Mod de preparare:

Se călesc uşor ceapa tocată, morcovul şi ardeiul cuburi, usturoiul tocat în ulei. Se adugă la prăjire ciolanul dezosat tăiat cuburi. Se fierb împreună cu 2 litri de apă timp de 10 minute.

Se bat ouăle, sarea şi untul moale. Se adaugă făina albă până când se obţine o pastă de consitenţa unei smântâni mai groase. Se fierb în supa fierbinte găluştele din făină şi ou.

Spanacul şi salata spălate şi tăiate fâşii se pun în supă la sfârşit.

Se drege supa cu smântâna şi se acreşte cu zeama de lămâie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.