Ingrediente:
un kg. dovlecei
o ceapă
50 gr. unt
2 căţei de usturoi
400 ml. supă de legume
600 ml. apă
130 gr. cremă de brânză
10 gr. parmezan
o legătură ierburi de Provence
jumătate legătură piper alb
sare
Mod de preparare:
Se taie ceapa şi dovleceii cubuleţe. Într-o oală cu pereţii înalţi se pune untul la topit la foc mic. Peste untul topit se adaugă ceapa şi se călește până ce devine translucidă. Peste ceapa călită se pun dovleceii şi se lăsă pe foc circa 3 minute amestecând continuu.
Se adaugă supa de legume, apa, ierburile de Provence, usturoiul tăiat mărunt şi piperul. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mediu, pentru 20 de minute sau până se înmoaie dovleceii.
Se oprește focul şi se lasă supa să se răcorească circa 10 minute. Cu un mixer vertical se pasează supa până capătă o consistentă cremoasă.
Se adaugă crema de brânză şi parmezanul amestecând până ce se încorporează în supă. Se potrivește de sare.
sursa: bucataras.ro