Ingrediente:
500 g cuburi de dovleac
un cartof mare
un morcov mare
o ceapă
un păstârnac
un căţel de usturoi
sare, piper
ulei
Crutoane :
cubuleţe mici de dovleac
ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Punem întâi crutoanele la făcut: peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când.
Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
sursa: bucataras.ro