Ingrediente:
250 g cartofi
un morcov mic
o ceapă mică
o foaie de dafin
praz
ghimbir ras
două linguri cu ulei de susan
două linguri cu iaurt
unt
două felii de costiță afumată
sare și piper
Mod de preparare:
Se curăță legumele, după care într-o cratiță se pune la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, se adăugă cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.
Într-o tigaie, se prăjește puțin costița tăiată fâșii.
Când legumele s-au fiert se strecoară ( nu se aruncă zeama), apoi se dău prin robot. Se adaugă treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul. Se decorează cu pătrunjel tocat și costiță afumată și se servește cu crutoane.
sursa: bucataras.ro