Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de cartofi

Ingrediente:

250 g cartofi

un morcov mic

o ceapă mică

o foaie de dafin

praz

ghimbir ras

două linguri cu ulei de susan

două linguri cu iaurt

unt

două felii de costiță afumată

sare și piper

Mod de preparare:

Se curăță legumele, după care într-o cratiță se pune la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, se adăugă cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.

Într-o tigaie, se prăjește puțin costița tăiată fâșii.

Când legumele s-au fiert se strecoară ( nu se aruncă zeama), apoi se dău prin robot. Se adaugă treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul. Se decorează cu pătrunjel tocat și costiță afumată și se servește cu crutoane.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.