Ingrediente:
9 cartofi
două cepe
o rotiță mică de cașcaval
3-4 linguri de iaurt
o legătură de mărar
sare
apă în funcție de cât de cremoasă doriți să iasă supa
Mod de preparare:
Cartofii și ceapa se curăță, se spală și se pun la fiert într-o cratiță. Se adaugă sarea. După ce s-au fiert, se iau cartofii și ceapa cu o spumieră și se pun într-o cratiță, apoi se zdrobesc cu un tel sau o furculiță. Se toarnă câte puțină apă până devine compozitia omogenă, la fel ca la piure.
Separat se spală bine mărarul, se toacă mărunt, și se adaugă iaurtul și puțină sare. Amestecăm bine, apoi răsturnăm iaurtul peste piureul de cartofi. Dăm pe răzătoare o rotiță de cașcaval și amestecăm cașcavalul cu piureul . Adăugăm apa din care au fiert cartofii și ceapa cât să iasă compoziția ca un iaurt de băut.
sursa: bucatatras.ro