Ingrediente:
200 gr. paste
o legătură ceapă verde
un castravete
un ardei capia
3 roșii
100 gr. costiță afumată
150 gr. salam crud uscat
100 gr. brânză telemea de oaie
100 gr. brânză feta
o lingură oțet de vin roșu
3 linguri ulei de măsline
piper, sare
Mod de preparare:
Pastele se fierb după indicațiile de pe pachet, se trec pe sub un jet de apă rece și se scurg. Se lasă la răcit. Legumele se spală și se toacă mărunt. Costița și salamul se taie pătrățele. Brânza se taie pătrățele.
Într-un castron se pun toate ingredientele și se amestecă. Se presară piper și sare dacă este nevoie. Se pune oțetul și uleiul și se amestecă bine.
Prin amestecare se formează un sos din ulei și brânza feta.
Se lasă 15 minute să se omogenizeze gusturile și se poate servi.
sursa: bucataras.ro