Ziarul electronic al arădenilor

Salată de conopidă cu cartofi

Ingrediente:

o conopidă

6-7 cartofi mici

o ceapă mică

2-3 căței usturoi

100 ml ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui

o linguriță muștar

mărar verde, zeamă de lămâie, sare, piper

Mod de preparare:

Conopida se rupe buchețele și se pune la fiert în apă cu sare și se lasă să fiarbă acoperit 15 minute. Cartofii spălați se coc în cuptor. Din usturoiul pisat, muștar și jumătate cartof copt presat facem o maioneză de post cu puțin ulei. După ce a fiert conopida o strecurăm și lăsăm să se răcească apoi o mărunțim, la fel și cartofii copți și decojiți. Adăugăm condimentele și apoi conopida, cartofii și maioneza. Se mixează, se adaugă și zeama de lămâie și ceapa răzuită și mărar verde tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.