Ziarul electronic al arădenilor

Salată de cartofi cu ouă

Ingrediente:

un kg cartofi

4-5 ouă (fierte tari)

1-2 legături ceapă verde

două linguri muştar

200-300 ml smântână

o jumătate pahar de apă

sare, piper

ulei

mărar verde după gust

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi se fierb în coajă. După ce s-au fiert şi răcit îi curăţăm de coajă şi îi tăiem rondele.

Ouăle trebuie spălate şi fierte tari în apă cu sare. Când s-au răcit le tăiem rondele.

Spălăm şi mărunţim ceapa verde. Într-un vas punem puţin ulei (măsline), punem cartofii tăiaţi, ouăle tăiate rondele, ceapa verde şi mărar verde tocat mărunt, sare, piper după gust. Apoi adăugăm smântână, muştar, o jumătate pahar de apă (cine doreşte poate să adauge 2-3 linguri de maioneză). Omogenizăm toate ingredientele, punem vasul pe foc pentru a încălzi uşor salata apoi o servim.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.