Ingrediente:
un kg cartofi
4-5 ouă (fierte tari)
1-2 legături ceapă verde
două linguri muştar
200-300 ml smântână
o jumătate pahar de apă
sare, piper
ulei
mărar verde după gust
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi se fierb în coajă. După ce s-au fiert şi răcit îi curăţăm de coajă şi îi tăiem rondele.
Ouăle trebuie spălate şi fierte tari în apă cu sare. Când s-au răcit le tăiem rondele.
Spălăm şi mărunţim ceapa verde. Într-un vas punem puţin ulei (măsline), punem cartofii tăiaţi, ouăle tăiate rondele, ceapa verde şi mărar verde tocat mărunt, sare, piper după gust. Apoi adăugăm smântână, muştar, o jumătate pahar de apă (cine doreşte poate să adauge 2-3 linguri de maioneză). Omogenizăm toate ingredientele, punem vasul pe foc pentru a încălzi uşor salata apoi o servim.
sursa: bucataras.ro