Ziarul electronic al arădenilor

Salată de broccoli cu pui şi alune

Ingrediente:

un kg. de brocolli

500 gr. piept şi pulpe de pui fierte

100 gr. alune sărate

100 gr. roşii deshidratate în ulei de măsline

două linguri ulei vegetal

un ardei iute roşu

fulgi de chilli

sare

piper szechuan cu oregano şi rozmarin

Dresing

4 linguri ulei măsline

două linguri miere

o lingură muştar

o lingură zeamă lămâie

sare

Mod de preparare:

Se fierbe uşor brocolli în apă clocotită sărată 3 minute şi se scoate în apă rece, după care se scurge.

Se dezosează carnea de pui, se taie fâşii şi se prăjeşte în ulei. Se condimentează cu piper szechuan.

Roşiile se taie fâşii.

Dressingul se obţine amestecând toate ingredientele. Se aşează într-un bol/vas broccoli, pieptul de pui, roşiile şi se asezonează cu sosul obţinut.

Deasupra se presară alune sărate, chilli şi ardei iute tăiat rondele.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.