Ingrediente:
un kg. de brocolli
500 gr. piept şi pulpe de pui fierte
100 gr. alune sărate
100 gr. roşii deshidratate în ulei de măsline
două linguri ulei vegetal
un ardei iute roşu
fulgi de chilli
sare
piper szechuan cu oregano şi rozmarin
Dresing
4 linguri ulei măsline
două linguri miere
o lingură muştar
o lingură zeamă lămâie
sare
Mod de preparare:
Se fierbe uşor brocolli în apă clocotită sărată 3 minute şi se scoate în apă rece, după care se scurge.
Se dezosează carnea de pui, se taie fâşii şi se prăjeşte în ulei. Se condimentează cu piper szechuan.
Roşiile se taie fâşii.
Dressingul se obţine amestecând toate ingredientele. Se aşează într-un bol/vas broccoli, pieptul de pui, roşiile şi se asezonează cu sosul obţinut.
Deasupra se presară alune sărate, chilli şi ardei iute tăiat rondele.
sursa: bucataras.ro