Ingrediente:
300 gr. tofu
250 gr. paste făinoase (melcişori)
o ceapă roşie
jumătate ardei gras
verdeaţă (pătrunjel, mărar, mentă, busuioc)
câteva linguri de ulei pentru prăjit
3 căţei de usturoi tocaţi (opțional)
Pentru sos:
două linguri oţet de vin
o lingură ulei de măsline
o lingură suc de lămâie
o linguriţă coajă de lămâie rasă
sare, piper
Mod de preparare:
Se tăie brânza cubuleţe şi se rumenește uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). Se scoate pe o farfurie şi se pastrează la cald.
Între timp, se toacă mărunt ardeiul şi ceapa, care se pun în bolul de salată. Dacă preferaţi şi usturoi în salată, se toacă mărunt și se pune peste legume.
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După timpul de fierbere se scurg şi le clătesc sub jet de apă rece. Se adaugă în bol (bine scurse de apă).
Se toacă mărunt verdeaţa.
Într-un alt vas se amestecă ingredientele pentru sos, care se pune peste salată în funcţie de gust.
sursa: bucataras.ro