Ziarul electronic al arădenilor

Salată cu paste, roşii şi ciuperci

Ingrediente:

350 gr. paste făinoase penne

180 gr. ciuperci champignon

5 fire de ceapă verde

2 castraveţi

100 ml. suc de roşii/bulion

100 ml. ulei de măsline

o frunză de dafin

zeama de la jumătate de lămâie

sare, piper măcinat

roşii cherry

câteva frunze de salată verde

măsline negre feliate

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apa cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert se scurg şi se lasă la răcit.

Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codiţe. Se pune ceapa la călit în ulei, apoi se pun ciupercile şi se lasă la călit timp de 2-3 minute. Se asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat, se adaugă bulionul (sau suc de roşii) şi frunza de dafin şi se lasă să fiarbă preţ de 5 minute, amestecând uşor să nu se zdrobească ciupercile. Se ia de pe foc.

După ce s-a răcit se îndepărtează foaia de dafin şi se amestecă sosul obţinut cu pastele, se adaugă castraveţii tăiaţi cubuleţe, zeama de lămâie şi dacă mai este cazul, sare şi piper după gust.

Înainte de servire se amestecă salata cu roşiile tăiate felii şi frunzele de salată rupte cu mâna, iar deasupra se pun feliuţe de măsline negre.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.