Ziarul electronic al arădenilor

Ruladă de carne în bacon

Ingrediente:

14 felii bacon

500 g carne tocată

400 g caşcaval

două căpăţâni usturoi

două ouă

pătrunjel verde

sare şi piper după gust

boia iute (chili)

două linguri miere

3 linguri sos de soia

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu usturoiul pisat, ouăle crude, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se rup două bucăţi folie mai mari pe care se aşează feliile de bacon, 4 jos şi 3 deasupra. Împletiturile se condimentează cu chili şi sare, carnea se împarte în două în mod egal.

Pe altă folie se întinde carnea, apoi se rade caşcavalul şi se rulează cu ajutorul foliei. Apoi se aşează uşor ruloul (fără folie) într-o parte a împletiturii de bacon. Urmeză înfăşurarea cu ajutorul foliei, se închid capetele şi rulourile obţinute se pun în tavă cu apă până la jumătatea rulourilor şi se introduce la cuptor aprox. o oră.

Se scoate tava din cuptor, se desfac capetele cu grijă, dar să rămână pe sub ruladă, şi se ung cu amestecul obţinut astfel: într-un vas se amestecă două linguri miere, 3 linguri sos soia, jumătate linguriţă chilli şi o linguriţă sare. Se omogenizează şi se ung suprafaţa şi lateralele rulourilor, apoi se dau la cuptor până se rumenesc.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.