Ingrediente:
14 felii bacon
500 g carne tocată
400 g caşcaval
două căpăţâni usturoi
două ouă
pătrunjel verde
sare şi piper după gust
boia iute (chili)
două linguri miere
3 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu usturoiul pisat, ouăle crude, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se rup două bucăţi folie mai mari pe care se aşează feliile de bacon, 4 jos şi 3 deasupra. Împletiturile se condimentează cu chili şi sare, carnea se împarte în două în mod egal.
Pe altă folie se întinde carnea, apoi se rade caşcavalul şi se rulează cu ajutorul foliei. Apoi se aşează uşor ruloul (fără folie) într-o parte a împletiturii de bacon. Urmeză înfăşurarea cu ajutorul foliei, se închid capetele şi rulourile obţinute se pun în tavă cu apă până la jumătatea rulourilor şi se introduce la cuptor aprox. o oră.
Se scoate tava din cuptor, se desfac capetele cu grijă, dar să rămână pe sub ruladă, şi se ung cu amestecul obţinut astfel: într-un vas se amestecă două linguri miere, 3 linguri sos soia, jumătate linguriţă chilli şi o linguriţă sare. Se omogenizează şi se ung suprafaţa şi lateralele rulourilor, apoi se dau la cuptor până se rumenesc.
sursa: bucataras.ro