Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Joc de glezne (actul 2)

sr editAtunci când un spectacol de bâlci începe prost, nu are cum să continue altminteri. Cât despre final?!

Arătam într-o intervenție recentă că „strategii” de carton ai PSD au pus de o șușanea cu soldăței de plumb învăluiți în perdele groase de fum urât mirositor.

Pentru, vezi Doamne, inducerea în eroare și trimiterea pe pistă falsă a inamicului.

Acolo unde ”inamicul” nu-i altul decât opinia publică. „Boborul”, cum îi zic activiștii vechi și noi, „electoratul”, cum ne alintă, posac, deontologii de toate culorile.

Mai întâi au scos în stradă, cu surle și trâmbițe, trei clovni. Figuri tragi-comice, apariții zgomotoase – prea zgomotoase chiar! -, dar asta face parte din scenariu. Să înceapă scandalul – e de esența acestui partid! – să umple spațiul public de tărăboi. Când nu merge cu sarmale, fasole și mici, sunt buni și clovni. Diversiune să fie, restul contează mai puțin.

Perdele de fum în spatele cărora „strategii” să-și poată continua jucăreala cu soldățeii de plumb.

N-a fost să scăpăm cu atât. Tipii din spatele butoanelor și-au dat seama că nu va fi de-ajuns. Că „boborul” – așa prost cum l-au crezut – s-a prins, și încă repede, de gluma proastă cu cei „trei mușchetari”.

Și l-au scos la rampă pe… d’Artagnan.

Sebastian Ghiță este numele lui. Își zice antreprenor dar, din câte l-au putut citi oamenii, este clar că nu-i mai mult decât un sforar viclean și lipsit de scrupule.

Nimic de zis, la fel cu cei cu care s-a înhăitat sub cupola circului politic dâmbovițean, are și el sclipiri de inteligență. Cinică și, după cum ne-a arătat ziua de ieri, de un oportunism înfricoșător.

Domnul Sebastian Ghiță a demisionat din PSD. Pur și simplu! Ai putea fi tentat să zici, pe nepusă masă. De unde cei mai mulți așteptau să fie urecheat, dacă nu chiar pus la colț, iată că dumnealui își ia jucăriile și pleacă. Cică, îmbufnat.

În regulă, am putea zice, un soldățel de plumb în minus. Dar nu, să nu ne închipuim că e chiar așa de simplu!

Să-și taie PSD câteva degete de la mână singur? Să se lipsească de motorul mașinii de propagandă tocmai acum, când corifeii PSD – partidul însuși – sunt la o așa mare ananghie?

Să fim serioși!

Dacă Geoană,Vanghelie și Șova au fost, se vede treaba, doar niște pioni care deschid partida și care dispar printre primii de pe masă, Sebastian Ghiță pare să fie „ofițerul” (altfel zis, ”nebunul”) scos la atac în valul doi. Care, așa cum știm, joacă „la acoperire”, misiunea lui fiind aceea de a hărțui adversarul și de a răspândi noi vălătuci de fum, pentru a-l deruta.

Ce să vezi, Sebastian Ghiță demisionează! Cu (mult prea) mare tam-tam! E clar, figura cu excluderea celor trei bohoți – pioni, n-a fost de ajuns. E nevoie de un sacrificiu mai valoros, ai putea zice. Să plece ”nebunul”!

Dar, oare – zilele următoare ne vom lumina – postul de televiziune păstorit de zisul „nebun” demisionează și el din PSD?! Ori va fi și acesta un divorț fantomă, de genul celui dintre madam Udrea și musiu Cocoș?! Ceva de genul „Adio, dar rămân cu tine”?!

Chiar așa, cum o să plece cu-adevărat S. Ghiță dintr-un loc unde, din motive lesne de înțeles, este păzit mai acătării decât o icoană. Iar PSD, cum o să lase să zboare din cuib o pasăre atât de prețioasă precum postul de televiziune al prea-iute-supăratului Sebastian Ghiță?!

E bine să rămânem pe recepție. Panarama PSD continuă.

Silviu Rațiu

Noiembrie, 2014

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.