Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Care „fapte bune”?

Numita Gabriela Firea, vremelnica ocupantă a scaunului de primar al oraşului Bucureşti, s-a trezit citând din clasici în viaţă şi aici m-am referit la numita Elena Udrea – infractoare urmărită de statul român pentru a-i asigura o perioadă corespunzătoare de linişte şi meditaţie.

Aşişderea antecesoarei sale în ale filosofiei de mahala, numita G. Firea s-a trezit căinându-se cu voce tare în faţa a zeci de microfoane care i-au captat panseul, după ce un stadion întreg a huiduit-o copios şi cu vădită voie bună. Vezi bine, a zis  şturlubatica ex-cititoare de ştiri la TVR, „nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”…

La ce faptă bună s-o fi gândit primăriţa de Dâmboviţa? Care să fie acea faptă bună pentru care dumneaei s-ar fi aşteptat să i se ridice osanale, căci asta a vrut șăgalnica de ea să ne zică.

A câştigat cumva domnia sa trofeul de la Roland Garros? Ocupă cumva domnia sa locul 1 în lume în vreun clasament, oricare ar fi el? S-a distins domnia sa în vreun fel în perioada premegătoare evenimentului de la Paris cu vreun ajutor, cât de mic, acordat Simonei Halep? În general, a făcut ea vreo „faptă bună” cu adevărat, care să merite pusă în discuţie şi mai ales, cu acest prilej?

Răspunsul la toate aceste întrebări – şi la alte un milion, dacă ar fi să i le punem – ar fi, la unison, un NU cât roata carului.

Nu sunt bucureştean – nici că mi-aş dori să fiu – şi poate că-mi iau o îndrăzneală prea mare să vorbesc în dreptul lor, dar dacă 20.000 de oameni adunaţi în tribunele Arenei Naţionale fără să fi fost nevoie să se trimită autocare după ei şi fără nici un fel de alte „mobilizări” de stil PSD – câţi să nu fi fost bucureşteni dintre ei!? – au ales să-i „mulţumească” în felul în care au făcut-o, să fim serioşi, despre ce mai vorbim!?

În altă ordine de idei, de ce crede Gabriela Firea, că ar fi făcut o faptă „bună” îndeplinindu-şi o obligaţie pe care cel mai elementar bun simţ i-o impunea?! Ce sacrifiu a trebuit să facă domnia sa ca să organizeze festivitatea în cadrul căreia i s-a acordat unei personalităţi cu adevărat proeminente a României meritul care i se cuvine?! Niciunul!

Doamna Firea ar trebui să priceapă că tocmai un gest contrar ar fi fost unul strigător la cer.

Ce a făcut aseară a fost ceva absolut NORMAL iar normalul nu este nici bun, nici rău. Normalul este, pur şi simplu… normal, iar doamna Firea ar trebui să-şi ia osteneala să înţeleagă acest adevăr simplu. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

O paranteză: glăsuirea doamnei Firea pune în discuţie o chestiune foarte gravă. Este vorba de atitudinea generală a liderilor PSD care încearcă să ne facă să acceptăm că este o mare binecuvântare faptul că ei se află, vremelnic, la pupitrul de comandă. Că e o şansă nemeritată de noi, bieţi români neştiutori şi nerecunoscători, că ei au luat frâiele şi se fac că ne conduc spre, aţi ghicit, „noi culmi de progres şi civilizaţie”. Vă mai aduceţi aminte?! Cuvinte care, se pare, au rămas adânc înfipte în mintea pionierilor Dragnea, Firea şi ceilalţi.

În concluzie: doamna Firea, noi credem că vă veţi primi, cu adevărat, răsplata care vi se cuvine şi vă mai asigurăm că nu vă vom tulbura de nici un fel, să vă bucuraţi de ea.

Acuma, că o fi o chiar pedeapsă, pe bune, să iertaţi… n-am zis-o noi.

Silviu Rațiu 

Iunie, 2018

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.