Ingrediente:
o bucată de pulpă de porc cam de 1.5-2kg., cimbru, piper măcinat, rozmarin, muștar, ulei, o foaie de dafin, apă, sare
Mod de preparare:
Se spală carnea și se condimentează. Se pune într-o pungă, se leagă și se lasă la firgider până a doua zi. Se unge cu muștar pe toate părțile, se așează într-un vas termorezistent sau într-o tavă, unsă ușor cu ulei. Se presară condimente pe toată suprafața ce nu este „lipită“ de tavă, se adaugă morcovi, țelină și o jumătate de ceapă. Turnăm apa în tavă până la jumătatea bucății de carne. Se bagă în cuptorul încins la 250 de grade timp de 30 de minute, după care se reduce temperatura la 190 de grade pentru cel puțin o oră. Din când în când scoatem tavă și stropim bucata de carne cu sosul din tavă. Este gata când intră ușor furculița în carne.
sursa: bucataras.ro