Ziarul electronic al arădenilor

Pulpă de porc împănată

Ingrediente:

pulpă de porc (aproximativ 600-700 gr.);

o căpăţână de usturoi;

câteva feliuţe de slăninuţă afumată;

o mână de piper boabe asortat (negru, alb, verde, roşu);

două linguri cimbru uscat;

sare; o linguriţă boia dulce;

250 ml. vin alb sec;

puţin ulei

Mod de preparare:

Spălăm bucata de carne şi o crestăm din loc în loc. În fiecare orificiu creat se pune câte un căţel de usturoi şi bucăţelele de slăninuţă afumată. Ungem bucata de carne cu ulei. Presărăm sare, boia dulce, cimbru şi boabele de piper întregi (sau zdrobite puţin în mojar). Aşezăm bucata de carne într-un vas, turnăm vinul sec.

Punem pulpa de porc la cuptorul preîncălzit, la 200 grade, timp de 75-90 minute.

După aproximativ 45 minute de stat la cuptor, stropim bucata de carne cu sosul de vin format în vas. Procedăm aşa din 15 în 15 minute până ce bucata de carne este rumenită. Lăsăm puţin la răcit, feliem şi servim.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.