Ziarul electronic al arădenilor

Pui în lapte la cuptor

Ingrediente:

un pui mediu

500 ml lapte

8 căței de usturoi

sare

o lingură de condimente pentru pui

4-5 linguri de ulei

Mod de preparare:

Se spală bine puiul și se curăță apoi se lasă la zvântat.

Se condimentează puiul cu sare și condimentul pentru pui și se masează bine pe toate părțile.

Într-o tigaie se pune la încins uleiul apoi se prăjește puiul pe amândouă părțile timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Într-o tavă se pune puiul, laptele și cățeii de usturoi.

Se acoperă tava cu folie și se dă puiul la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute cu pieptul în sus. Se scoate tava de la cuptor, se întoarce cu grijă puiul cu pieptul în jos și se mai lasă la cuptor încă 45 de minute. Se îndepărtează folia, se întoarce puiul cu pieptul în sos și se mai lasă la cuptor câteva minute până se rumenește.

Se servește puiul cu garnituri la alegere, cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, piure de cartofi și/sau salate.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.