Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Pui aromat la cuptor

Ingrediente:

un pui mărime medie (1,5 kg), 50 ml ulei de măsline, două lămâi, 1-2 cm ghimbir, 2 cartofi, 4 căţei de usturoi, sare, piper, vegeta, condimente

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se spală puiul şi se ştrege cu un şerveţel. Se taie mărunt un căţel de usturoi. Se stoarce zeama de la lămâi. Se curăţă şi se rade ghimbirul pe răzătoarea mică. Se pun într-un bol şi se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente. Se condimentează puiul cu 2/3 din acest amestec. Cartofii se taie cubuleţe. Se taie feliuţe ceilalţi căţei de usturoi. Într-o tavă termorezistentă se pun pun câteva linguri de ulei, puţin usturoi. Se aşează puiul în centrul tăvii. Cartofii şi usturoiul se aşează în jurul puiului. Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec. Se pune puţină apă în tavă. Deasupra se pune o folie de aluminiu. Se dă la cuptor 1h-1 1/2 h, în funcţie de capacitatea cuptorului, după care se ia folia şi se mai lasă 15 minute pentru a prinde o crustă frumoasă.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.