Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu cartofi şi dulceaţă

Ingrediente:

Foi:

400 gr. făină

2 cartofi mari

250 gr. margarină

250 gr. zahăr tos

un plic praf de copt

o lingură pudră de cacao (cu vârf)

Umplutura:

un borcan gem acrişor

100 gr. nucă de cocos

Glazura:

150 gr. ciocolată amăruie

4-5 linguri de apă rece

15 gr. nucă de cocos

Mod de preparare

Se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu un praf de sare, până pătrunde furculiţa uşor în ei. Se scurg apoi bine de apă, şi se lasă la răcorit. Se amestecă cartofii cu zahărul, praful de copt, margarina şi făina, se obţine un aluat elastic care se împarte în 3 părţi egale. O parte se amestecă apoi cu pudră de cacao.

Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Se ungem tava cu ulei, se întinde o parte de aluat alb pe masa de lucru înfăinată, se transferă în tava unsă, se împunge din loc în loc aluatul cu furculiţa. Se pune peste foaia din tavă un strat de gem acrişor, şi se presară 50 gr. nucă de cocos. Se întinde apoi aluatul maro, se transferă peste stratul de gem în tavă, din nou se împunge prăjitura din loc în loc cu furculiţa.

Se unge foaia maro cu alt strat de gem, se presară alte 50 gr. nucă de cocos iar la final se acoperă prăjitura cu cea de-a treia foaie, respectiv cea deschisa la culoare. Din nou se împunge cu furculiţa şi se pune la copt pentru 35 minute până se rumeneşte.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit în tavă.

Se topeşte într-o crăticioară ciocolata amăruie în 4-5 linguri de apă şi se glazurează prăjitura rece. La final se presară nuca de cocos pentru decor.

Se lasă o oră să se întărească glazura, se porţionează şi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.