Ingrediente:
un pachet foi plăcintă
250 gr. brânză de vaci
250 gr. mascarpone
100 gr. nuci tocate grosier
150 gr. ciocolată
două ouă
două linguri miere albine
80 gr. unt
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se lasă la răcit. Brânza dulce împreună cu crema mascarpone cu mierea şi cu ouăle se amestecă bine până când se obţine o compoziţie omogenă.
Ciocolata se răzuieşte sau se rupe bucăţele mici.
Se ia o tavă şi se aşează prima foaie de plăcintă care se unge cu unt topit, se ia încă o foaie şi se pune peste cea unsă deja, se unge din nou cu unt şi tot aşa până când sunt puse 4 foi. Peste foi se pune jumăte din cantitatea de brânză, iar deasupra jumătate din ciocolată şi jumătate din nuci.
Se aşează din nou foi de plăcintă una câte una dându-le bine cu unt topit. Se pun patru foi şi peste ele se toarnă restul de brânză, nuca şi ciocolata.
Se acoperă cu restul foilor. Deasupra se unge cu unt, se taie totul în pătrăţele şi se dă la cuptorul încins la 180 grade cam 20 minute.
Se serveşte caldă sau rece cu zahăr sau miere.
sursa: bucataras.ro