Ziarul electronic al arădenilor

Chifteluţe de cartofi cu sos de roşii

Ingrediente:

un kg cartofi

4 căţei de usturoi

4 linguri făină

o legătură mărar

ulei

o ceapă

un ardei

500 ml. sos de roşii

două linguriţe vegeta

o linguriţă busuioc

piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Când s-au răcit ori se vor pisa cu o furculiţa, ori se vor da pe răzătoare (cea mare). Se adaugă usturoiul pisat, o linguriţă de vegeta, piper după gust şi mărarul tocat mărunt. Se fac chifluţe, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Pentru sos, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei 5 minute. Se adaugă ardeiul (eventual roşu) tăiat cubuleţe cât mai mici şi se căleşte şi el în continuare 5 minute. Se adaugă sosul de roşii, o linguriţă de busuioc uscat, o linguriţă vegeta.

Se mai fierbe 10 minute. Pentru cei care prefer sosul iute, se poate adăuga o linguriţă sos chili.

Sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.