Ingrediente:
un kg cartofi
4 căţei de usturoi
4 linguri făină
o legătură mărar
ulei
o ceapă
un ardei
500 ml. sos de roşii
două linguriţe vegeta
o linguriţă busuioc
piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Când s-au răcit ori se vor pisa cu o furculiţa, ori se vor da pe răzătoare (cea mare). Se adaugă usturoiul pisat, o linguriţă de vegeta, piper după gust şi mărarul tocat mărunt. Se fac chifluţe, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Pentru sos, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei 5 minute. Se adaugă ardeiul (eventual roşu) tăiat cubuleţe cât mai mici şi se căleşte şi el în continuare 5 minute. Se adaugă sosul de roşii, o linguriţă de busuioc uscat, o linguriţă vegeta.
Se mai fierbe 10 minute. Pentru cei care prefer sosul iute, se poate adăuga o linguriţă sos chili.
Sursa: bucataras.ro