Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu cremă de brânză

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr. făină albă

330 ml. apă caldă

un plic de drojdie uscată

două linguri de ulei de măsline

o linguriță de sare

ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

o cutie de brânză cu smântână

sare

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru aluat, după care se lasă la crescut. Se împarte aluatul în 5.

Pe blatul de lucru se presară făina și din fiecare bucată se întinde câte o foaie de plăcintă rotundă.

Se pun câte două linguri de cremă de brânză pe mijlocul foii și se împătură în două.

Se încinge uleiul în tigaie și se pune plăcinta umplută la prăjit, întorcând-o pentru a nu se rumeni prea tare.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.