Ziarul electronic al arădenilor

Pilaf de orez cu roşii

Ingrediente:

o ceapă mare

un morcov mare

2 ardei roşii

4 roşii mari

3 linguri de ulei

cca 300 gr. orez

jumătate linguriţă busuioc uscat

sare şi piper după gust

pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Curăţăm legumele şi le spălăm. Le trecem apoi prin robot (ceapa şi ardeiul mai întâi). Călim aceste legume în ulei, adăugăm şi morcovul mărunţit la robot şi condimentele (sare, piper şi busuioc uscat). Lăsăm să fiarbă cca. 15 min.

Adăugăm roşiile date pe răzătoare sau trecute tot prin robot şi lăsăm să fiarbă acoperit, alte 15 min. la foc potrivit.

Spălăm orezul şi îl adăugăm în cratiţă. Punem câte o cană de apă şi amestecăm destul de des, până fierbe orezul (cam 20 min.)

La final presărăm pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.