Ingrediente:
o ceapă mare
un morcov mare
2 ardei roşii
4 roşii mari
3 linguri de ulei
cca 300 gr. orez
jumătate linguriţă busuioc uscat
sare şi piper după gust
pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Curăţăm legumele şi le spălăm. Le trecem apoi prin robot (ceapa şi ardeiul mai întâi). Călim aceste legume în ulei, adăugăm şi morcovul mărunţit la robot şi condimentele (sare, piper şi busuioc uscat). Lăsăm să fiarbă cca. 15 min.
Adăugăm roşiile date pe răzătoare sau trecute tot prin robot şi lăsăm să fiarbă acoperit, alte 15 min. la foc potrivit.
Spălăm orezul şi îl adăugăm în cratiţă. Punem câte o cană de apă şi amestecăm destul de des, până fierbe orezul (cam 20 min.)
La final presărăm pătrunjel verde tocat.
sursa: bucataras.ro