Ziarul electronic al arădenilor

Piept de pui cu ciuperci

Ingrediente:

piept de pui

3 feliuțe slănină

o ceapă roșie

3 căței de usturoi

o conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)

100 ml vin alb demisec

3 linguri ulei

sare, piper după gust

jumătate linguriță maghiran

jumătate linguriță cimbru uscat

Mod de prepare:

Spălăm pieptul de pui și îl tăiem în cuburi potrivite, feliem în fâșii slănina. Tocăm ceapa și usturoiul mărunt. Călim ceapa în ulei alături de slănină. Lăsăm la călit suficient timp, până când slănina începe să se topească. Adăugăm cuburile din piept de pui și usturoiul tăiat rondele. Călim totul până când carnea începe să se deschidă la culoare. Sărăm, piperăm după gust.

Adăugăm ciupercile (spălate, scurse), dacă sunt ciuperci proaspete, le feliem. Adăugăm 100 ml vin alb demisec, maghiran, cimbru și lăsăm totul să fiarbă (fără capac) 15 minute.

Putem servi cu o garnitură de cartofi, orez sau legume la grătar.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.