Ingrediente:
jumătate pachet de paste fusili
două cutii de ton în ulei
o ceapă mică
o cutie mică de ciuperci feliate
1-2 crenvuști
ulei de măsline,
sare, piper alb, nucșoară
2 căței de usturoi
parmezan ras
o smântână de gătit (dulce)
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Într-o tigaie se călește ceapa tocată mărunt până devine moale și sticloasă. Se adaugă 2 căței de usturoi tocați mărunt și se adaugă ciupercile din conservă scurse. Se lasă puțin la foc mediu și apoi se adaugă crenvuștii tăiați felii. Se amestecă, se adaugă sare, piper alb și la final tonul din conservă, nu foarte fărâmițat.
Pastele fierte se scurg și se aduagă în tigaie la ton. Se pune compoziția într-un vas termorezistent. Se pune smântâna lichidă și se amestecă puțin să se întrepătrundă printre paste. Se pune nucșoara deasupra și apoi se răzuiește parmezan.
Se dăm la cuptorul încins până se rumenesc ușor deasupra.
sursa: bucataras.ro