Ingrediente:
400 gr. spaghete
o ceapă
200 gr. șuncă de Praga
100 gr. brânză Emmentaler rasă
150 gr. smântână
100 ml ulei
25 gr. sare
Mod de preparare:
Se pun 2 litri de apă cu sare să dea un clocot. Se adaugă pastele. Se amestecă ușor cu o lingură de lemă. Se lasă 10 minute să fiarbă. Se oprește focul, se acoperă oala cu un capac și se lasă 10 minute acoperită.
Între timp se curăță ceapa, se spală cu apă rece, se taie julien și apoi se pune la calit într-o tigaie în care se adaugă ulei, împreună cu șunca tăiată fâșii până capătă o nuanță aurie.
Se scot pastele într-o strecurătoare și se lasă 5 minute la scurs, apoi se pun într-o cratiță și se amestecă cu ceapa călită împreună cu șunca. Se adaugă brânza Emmentaler, sare după gust și smântâna. Se mai lasă cratița 5 minute pe aragaz la foc mic până se topește brânza.
sursa: bucataras.ro