Ingrediente:
300 grame paste
o şalotă, pe care o tocăm fin
două linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
250 grame ricotta
50 grame de parmezan
busuioc tocat şi câteva fire păstrate întregi
coaja rasă de la o lămâie
4 dovlecei feliaţi
50 grame seminţe prăjite de pin
Mod de preparare:
Pentru început încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare. Apoi, sotăm şalota şi dovleceii timp de aproximativ 8 minute până când devin moi. În momentul în care încep să capete culoare, adăugăm usturoiul şi mai lăsăm două minute.
Pastele le vom fierbe conform instrucţiunilor de pe pachet, după care le scurgem bine, însă mai păstrăm deoparte puţină apă. Apoi amestecăm pastele cu dovleceii şi cu busuiocul, cu coaja rasă de lămâie, seminţele de pin şi parmezanul. Asezonăm, presărăm ricotta şi amestecăm.
Când servim, preparăm puţin parmezan pe deasupra şi decorăm cu frunze de busuioc.
sursa: bucataras.ro