Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu pastă de ardei

Ingrediente:

o cană orez

un ardei gras roșu

jumătate ceapă

3 linguri bulion

sare, piper

ulei

100 gr. pancetta

Mod de preparare:

Se spală ardeiul, se curăță de semințe și se taie julienne.

Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă mărunt.

Se pune ulei în tigaie și se călește ardeiul împreună cu ceapa. Se adaugă sare, piper după gust și se lasă să se călească.

Când s-au calit se pun cu tot cu ulei în paharul de la blender și se face o pastă.

Se adaugă bulionul, se amestecă și se potrivește de sare dacă mai este cazul.

Separat, se pune orezul în tigaie cu puțin ulei. Se lasă 1-2 minute amestecând continuu și apoi se adaugă apa, trei căni de apă la una de orez.

Când orezul este aproape fiert se adaugă pasta de ardei și se amestecă bine.

Se servește cald cu pancetta prăjită.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.