Ziarul electronic al arădenilor

Negresă cu vişinată şi nuci

Ingrediente:

200 g ciocolată cu lapte sau amăruie

200 g unt

3 ouă

150 g zahăr

3 linguri cacao

150 g făină

două linguri vişinată

100 g nuci tăiate şi prăjite

vişine din vişinată

un praf de copt

Glazura:

100 g ciocolată amăruie

o lingură ulei

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe bucăţele, se pune într-o cratiţă împreună cu untul şi se topesc  amestecând continuu şi având grijă să nu se ardă.

Când este topită se dă deoparte, se adaugă un praf de sare şi se lasă să se răcească Într-un bol se bat ouăle cu zahărul şi vişinata.

Se adaugă apoi crema de ciocolată care s-a răcit, făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.

Cu o spatulă se amestecă şi nucile în aluat şi se pune compoziţia în tavă.

Deasupra se poate pune opţional vişine din vişinată sau compot.

Se dă tava la cuptor şi se lasă cam 25 minute.

Când este gata se pregăteşte glazura. Se topeşte 100 gr ciocolată cu o lingură de ulei şi se pune peste prăjitura caldă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.