Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Muşchiuleţ de porc în sos picant

Ingrediente:

un muşchiuleţ de porc (aprox 500 gr.)

două cepe

o cutie 400 gr. roşii în bulion

o căpăţână usturoi

3-4 linguri făină

100 ml ulei

sare şi piper după gust

o legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pune uleiul la încins. Se spală muşchiuleţul şi se taie felii potrivit de groase. Se pune în cratiţa cu ulei şi se lasă câteva minute pe ambele părti. Între timp, se curăţă şi se spală ceapa, apoi se taie cubuleţe şi se adaugă peste carne.

Se mai lasă să se călească puţin până se înmoaie. Se pune apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când carnea este aproape fiartă se adaugă roşiile în bulion tocate mărunt sau date pe răzătoare. Se mai adaugă apă (după caz), apoi se pune sare sau delikat şi piper după gust. Usturoiul se poate zdrobi sau se poate tăia rondele şi se adaugă în sos.

Într-un castronel se pune făina şi se amestecă cu apa (să se facă un aluat ca la clătite), apoi se adaugă amestecul în cratiţă amestecând continuu.

Se mai lasă pe foc aproximativ 15-20 minute să fiarbă şi făina, amestecând din când în când să nu se lipească, apoi se opreşte focul. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.