Ingrediente:
un muşchiuleţ de porc (aprox 500 gr.)
două cepe
o cutie 400 gr. roşii în bulion
o căpăţână usturoi
3-4 linguri făină
100 ml ulei
sare şi piper după gust
o legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins. Se spală muşchiuleţul şi se taie felii potrivit de groase. Se pune în cratiţa cu ulei şi se lasă câteva minute pe ambele părti. Între timp, se curăţă şi se spală ceapa, apoi se taie cubuleţe şi se adaugă peste carne.
Se mai lasă să se călească puţin până se înmoaie. Se pune apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când carnea este aproape fiartă se adaugă roşiile în bulion tocate mărunt sau date pe răzătoare. Se mai adaugă apă (după caz), apoi se pune sare sau delikat şi piper după gust. Usturoiul se poate zdrobi sau se poate tăia rondele şi se adaugă în sos.
Într-un castronel se pune făina şi se amestecă cu apa (să se facă un aluat ca la clătite), apoi se adaugă amestecul în cratiţă amestecând continuu.
Se mai lasă pe foc aproximativ 15-20 minute să fiarbă şi făina, amestecând din când în când să nu se lipească, apoi se opreşte focul. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
sursa: bucataras.ro