Ziarul electronic al arădenilor

Musaca de țelină cu orez

Ingrediente:

5 țeline

două cepe

150 ml suc de rosii

300 gr. orez

200 ml ulei

o linguriță delikat de legume

sare, piper,

o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se taie felii țelina și se lasă 15 minute la scurs, apoi se prăjește puțin în ulei încins. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit. După câteva minute se adaugă orezul și se lasă împreună cu ceapa la fiert în apă cât să îl acopere, la foc mic. Se adaugă sare și piper după gust.

Se unge o tavă de ceramică cu ulei și pesmet, apoi se așează un strat de felii de țelină, orezul fiert și un alt strat de țelină. Se adaugă puțină apă și se lasă tava la cuptor timp de 15 minute. După un sfert de oră, se adaugă sucul de roșii și se mai lasă la cuptor timp de 10 minute. Se servește cu pătrunjel proaspăt.

sursa: crestinortodox.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.