Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Mâncare de vinete la cuptor

Ingrediente:

4 vinete mici

o ceapă mare

un ardei gras galben

pătrunjel

sare, piper

jumătate pahar suc de roșii

Mod de preparare:

Vinetele le spălăm și le tăiem coaja pe lung în mod zebrat. Le tăiem apoi felii și le presărăm cu sare și le lăsăm 10 minute la scurs.

Încingem ulei într-o tigaie și prăjim vinetele pe ambele părți. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a îndepărta uleiul în exces.

Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă mărunt. Ardeiul se spală și se taie jullien.

Punem ardeiul la călit. Când e aproape gata adăugăm și ceapa. Lăsăm să se călească împreună. Adăugăm sucul de roșii, sare, piper și puțin zahăr în cazul în care sucul de roșii e prea acrișor.

Într-un vas pentru cuptor, neuns, punem un strat de vinete apoi deasupra punem sosul de ceapă și ardei.

Dăm la cuptorul încins la 200 grade până ce se rumenesc frumos la suprafață.

La urmă se presară pătrunjel tocat.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.