Ingrediente:
4 vinete mici
o ceapă mare
un ardei gras galben
pătrunjel
sare, piper
jumătate pahar suc de roșii
Mod de preparare:
Vinetele le spălăm și le tăiem coaja pe lung în mod zebrat. Le tăiem apoi felii și le presărăm cu sare și le lăsăm 10 minute la scurs.
Încingem ulei într-o tigaie și prăjim vinetele pe ambele părți. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a îndepărta uleiul în exces.
Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă mărunt. Ardeiul se spală și se taie jullien.
Punem ardeiul la călit. Când e aproape gata adăugăm și ceapa. Lăsăm să se călească împreună. Adăugăm sucul de roșii, sare, piper și puțin zahăr în cazul în care sucul de roșii e prea acrișor.
Într-un vas pentru cuptor, neuns, punem un strat de vinete apoi deasupra punem sosul de ceapă și ardei.
Dăm la cuptorul încins la 200 grade până ce se rumenesc frumos la suprafață.
La urmă se presară pătrunjel tocat.
sursa: bucataras.ro