Ziarul electronic al arădenilor

Magiun de prune cu nuci

Ingrediente:

1,5 kg prune (cu tot cu sâmburi)

450 gr. zahăr

o lămâie

două beţişoare de scorţişoară

o mână bună de miez de nucă

Mod de preparare:

Se toacă prunele fără sâmburi, apoi se pun pe foc într-o oală cu fundul dublu şi antiaderentă. Se adaugă scorţişoara şi zahărul, se amestecă şi se lasă la foc moderat.

Va sta pe foc în jur de două ore şi va trebui să se amestece de multe ori ca să nu se prindă. La început trebuie să se îndepărteze cu o lingură spuma care se formează deasupra.

Se macină nuca şi se adaugă la magiun, la fel şi coaja lămâii rasă şi sucul stors al acesteia.

Se scoate scorţişoara şi se mai lasă cinci minute la fiert, apoi se ia de pe foc şi se pune în borcane sterilizate.

Când e gata, magiunul nu trebuie să fie prea lichid, dar nici prea gros având în vedere că se mai îngroaşă după ce se răceste complet.

Ar trebui să iasă în jur de 800 gr. de magiun.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.