Ingrediente:
4 bucăți macrou
2-3 linguri făină
o legătură leurdă
50 ml vin
200 gr. smântână
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare:
Peștele se curăță, se taie capetele și cozile și se spală bine. Se presară cu sare grunjoasă și se lasă într-o strecurătoare 10-15 minute. Se scutură de sare, se dă prin făină și se pune la prăjit în uleiul încins.
Se întoarce pe ambele părți.
Când este rumenit se scoate pe hârtie absorbantă.
Se iau 3 linguri ulei în care s-a prăjit peștele și se pun în altă tigaie.
Se pune leurda curățată, splătă și tăiată mărunt și se călește un minut.
Se adauga vinul și se fierbe 3-4 minute până se evaporă.
Se adaugă smântana, se amestecă, se condimentează și se stinge focul.
Pe un platou se pune peștele prăjit și peste sosul de leurdă.
sursa: bucataras.ro