Ziarul electronic al arădenilor

Macrou în sos de leurdă

Ingrediente:

4 bucăți macrou

2-3 linguri făină

o legătură leurdă

50 ml vin

200 gr. smântână

ulei pentru prăjit

sare

piper

Mod de preparare:

Peștele se curăță, se taie capetele și cozile și se spală bine. Se presară cu sare grunjoasă și se lasă într-o strecurătoare 10-15 minute. Se scutură de sare, se dă prin făină și se pune la prăjit în uleiul încins.

Se întoarce pe ambele părți.

Când este rumenit se scoate pe hârtie absorbantă.

Se iau 3 linguri ulei în care s-a prăjit peștele și se pun în altă tigaie.

Se pune leurda curățată, splătă și tăiată mărunt și se călește un minut.

Se adauga vinul și se fierbe 3-4 minute până se evaporă.

Se adaugă smântana, se amestecă, se condimentează și se stinge focul.

Pe un platou se pune peștele prăjit și peste sosul de leurdă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.