Ingrediente:
un kg. cartofi albi
25 gr. unt
30 ml. ulei
Sare, piper
busuioc
200 gr. şuncă presată
200 gr. caşcaval
două ouă
150 gr. smântână
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală şi se porţionează în patru pe lungime. Se unge o tavă de cuptor cu unt şi ulei şi se aşează cartofii. Se amestecă uşor cartofii prin grăsimea din tavă, ca să fie unşi pe toate părţile, se presară condimentele şi sarea peste ei şi se dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Se amestecă ouăle cu smântâna şi puţină sare.
Şunca presată se dă pe răzătoare, la fel şi caşcavalul.
Se scoate tava din cuptor şi se transferă cartofii într-o formă termorezistentă unsă cu puţin unt.
Se presară deasupra cartofilor, şunca presată şi caşcavalul şi se acoperă cu ouăle amestecate cu smântâna.
Se dă din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, până când cartofii se rumenesc frumos la suprafaţă.
Opţional se decorează cu pătrunjel verde sau mărar, după preferinţe.
sursa: bucataras.ro