Ingrediente:
3 bucăţi piept de pui fără os
3 ouă
o legătură de ceapă verde
un ardei kapia roşu
un morcov mediu
o ceapă roşie
5 căţei de usturoi
5 linguri ulei
o lingură plină de muştar
o lingură şi jumătate de sare (sau după gust)
piper
un praf de turmeric
100 ml. suc de roşii cu ardei (ketchup)
1/2 linguriţă cimbru uscat
3 linguri fulgi de ovăz
două linguri apă minerală
Mod de preparare:
Într-o tigaie se pune uleiul şi se sotează ceapa roşie tocată cu usturoiul tocat şi cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.
Se toacă carnea la maşină împreună cu ceapa verde, morcovul şi ardeiul kapia.
Într-un vas mare se pune carnea tocată şi peste ea, ceapa cu usturoiul care s-au sotat şi răcit, ouăle, fulgii de ovăz, sarea, apa minerală, muştarul, sucul de roşii şi ardeiul, piperul. Se amestecă să se omogenizeze bine compoziţia.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se aşează compoziţia, se nivelează şi se coace la cuptorul încins la 180 de grade timp de o oră.
Se taie caldă şi se poate servi ca aperitiv, sau ca fel principal alături de piure de cartofi sau de legume.
sursa: bucataras.ro