Ingrediente:
un kg. ficat pui
un pahar de lapte
100 ml ulei măsline
150 gr. prosciuto crudo feliat
50 ml coniac
5 căței usturoi
nucșoară
oregano
piper, sare
pătrunjel verde
ardei roșu
Mod de preparare:
Se curăță ficățeii de pielițele albe și se țin o oră cel puțin în frigider acoperiți cu lapte. Se scurg ficățeii și se condimentează cu nucșoară, piper și oregano.
Se împachetează ficățeii în prosciutto. Se fixează cu ajutorul unei scobitori. Într-o tigaie încăpătoare se pun la prăjit în ulei usturoiul tocat și imediat ficățeii.
Se stropesc cu coniac și se pune capacul. Când lichidul a scăzut se întoarc ficățeii să se prăjească și pe partea ceialaltă.
Se sărează. Se scot scobitorile și se servesc cu mult pătrunjel și ardei roșu tocat.
sursa: bucataras.ro