Ziarul electronic al arădenilor

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente:

o bucată cotlet de porc dezosat (cam 600-700 gr.)

250 gr. ciuperci taiate

un cățel mare de usturoi

sare, piper

o linguriță rasă pătrunjel uscat

o linguriță boia de ardei dulce

150-200 gr. rosii decojite

făină

2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Se spală bucata de carne, se ususcă cu un șervețel apoi se taie felii potrivit de subțiri.
Se bat puțin cu ciocanul de șnitele, apoi se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie se încinge uleiul, se curăță usturoiul, se taie feliuțe și se pun în tigaie. Când s-a rumenit se scot cu o paletă, se trec bucățile de carne prin făină, se pun la rumenit.

Se întoarc pe toate părțile, se spală ciupercile și se adaugă peste. Se toarnă o cană și jumătate de apă, se presară sare, piper și pătrunjelul uscat. Se acoperă cu un capac, se dă focul potrivit și se lasă să scadă. Roșiile cu tot cu sucul lor se dau prin blender.
Daca este bine pătrunsă carnea se adaugă roșiile pasate și boiaua de ardei.

Se mai dau câteva clocote cât să se lege sosul timp în care se amestecă ușor. Se servește cald cu garnitură.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.