Ziarul electronic al arădenilor

Dovlecei pane cu sos de brânză

Ingrediente:

2 dovlecei subțiri

un ou

3-4 linguri făină

3-4 linguri lapte

sare

piper

ulei pentru prăjit

Pentru sosul de brânză:

jumătate cutie cremă de brâză

jumătate pahar mic de iaurt grecesc

2 căței de usturoi

o lingură mărar proaspăt tocat

Mod de preparare:

Dovleceii se taie pe lungime felii subțiri. Se așează pe o farfurie și se presară sare, apoi se lasă să stea 10 minute.

Între timp se bate oul și se amestecă cu făina și laptele până se obține o cremă groasă ca o smântână, se adaugă sare și piper.

Dovleceii se scurg de apa lăsată și se șterg cu prosoape de hârtie. Se dau prin amestecul de ou și făină și se prăjesc în ulei încins. Se întorc pe ambele părți până se fac aurii și se scot pe prosoape de hârtie ca să absoarbă uleiul.

Sosul de brânză se prepară amestecând crema de brânză cu iaurtul grecesc. Se rade usturoiul deasupra și se adaugă mărarul tocat. Se amestecă toate ingredientele și se potriveste de sare.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.