Ingrediente:
Pentru cremă:
o cutie Mascarpone (250 gr.)
o ciocolată
un gălbenuș
o lingură zahăr
o lingură cacao
Pentru frișcă:
o cutie smântână lichidă (200 ml.)
un plic întăritor de frișcă
2- 3 linguri zahăr
Decor:
Zmeură, nucă măcinată sau migdale
3-4 pișcoturi
Mod de preparare:
Se topește ciocolata la foc mic, se adaugă gălbenușul, mascarpone, zahărul și cacao. Se mixează bine până se omogenizează și se pune la la frigider, cam 20 de minute.
Se prepară frișca din smântâna lichidă, întăritorul de frișcă și zahărul.
Se pregătesc pahare mai mare în care se pune câte o lingură de cremă de ciocolată și mascarpone, apoi o lingură de frișcă.
Se presară migdale sau nuci măcinate și se pune zmeura.
Se repetă procedura, apoi se pun și pișcoturi deasupra și se pune la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire.
sursa: bucataras.ro